Prandelli bi ponovo na klupu Italije

Nema ništa protiv

Prandelli bi ponovo na klupu Italije

E. Škorić

Bivši italijanski selektor Cesare Prandelli spreman je ponovo preuzeti nacionalni tim.

Azzurri nastavljaju potragu za novim selektorom nakon što ih je odbio Carlo Ancelotti, a jedan od mogućih kandidata za upražnjeno mjesto je i Cesare Prandelli.

Italijanski stručnjak izrazio je želju da dobije ponovo povjerenje Saveza, nakon što je otjeran Giampiero Ventura, koji Azzurre nije uspio da odvede na Svjetsko prvenstvo.

"Razmišljao bih o tome ako dođe adekvatna sportska ponuda sa dobrom vizijom. Ne možete odbiti reprezentaciju. Prihvatio bih hiljadu puta ovaj posao", kazao je Prandelli.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ventura? Solidarišem se s njim, želio sam ga nazvati nakon utakmice sa Švedskom, ali nisam imao hrabrosti. Nije on krivac, sistem je loš", dodao je Prandelli, koji je također istakao da se u budućnosti planira vratiti u Seriju A, a trenutno radi kao trener Al Nasra u Dubaiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi