Pravi igrač!
Samir Zeljković (s loptom) odigrao odličan meč protiv Sarajeva; Foto: FK Sarajevo

Zasjenio mnoge na Koševu

Pravi igrač! · Komentar

A. Čaušević

Igrači koji rade nevidljivi posao na terenu teško mogu dosegnuti nivo popularnosti kao napadači i kreatori igre, ali su postali esecijalni faktor za svaki ozbiljan tim u modernom fudbalu. 

Proces stvaranja ozbiljnog i konkurentnog tima u toku je i u Veležu. Velikanu bh. fudbala koji polako, ali sigurno korača ka samom vrhu. Za to su potrebni prije svega strpljenje, a zatim dobar rad. Rođeni imaju sve preduslove za takvo nešto.

Ekipa koju s klupe predvodi Feđa Dudić je sezonu počela užasnim porazom od Željezničara. Lekcija je odmah naučena i uslijedili su odgovori u vidu odličnih rezultata. Posljednji u niz je ostvaren protiv šampiona. Meč sa Sarajevom završen je 1:1.

Na stadionu Asim Ferhatović Hase odličan meč je odigrao Samir Zeljković. O važnosti tzv. osigurača u modrenom fudbalu smo već ranije pisali. Zahvalan igrač sposoban da odgovori na taktičke zahtjeve svog trenera. To je sinoć Dudiću bio Zeljković.

Posljednji duel protiv Sarajeva ovaj 22-godišnjak je pamtio po lošem. Bio je kraj novembra prošle godine. Doživio je tešku povredu križnih ligamenta, da bi u sinoćnjoj utakmici protiv istog protivnika doživio fudbalsko uskrsnuće.

Termin "pravi igrač" je postao ustaljen za nekog fudbalera koji je ima kvalitete, na terenu izgleda dobro, puno ne griješi, svoj posao obavlja besprijekorno. Pravi igrač sinoć je bio Zeljković koji je iza sebe ostavio težak period, kako nam je već jednom rekao prijala mu je "korona pauza" i opet pruža odlične partije.

Prvo poluvrijeme počeo ja na poziciji štopera, a završio kao defanzivni vezni. Njegova polivalentnost može biti od krucijalne važnosti Dudiću s obzirom da Rođeni uz dužno poštovanje svima imaju limitiran igrački roster.

Vinko Marinović je u drugom poluvremenu posegnuo za kapitalcima Mersudinom Ahmetovićem i Amarom Rahmanovićem. Dudić je odmah osjetio šta slijedi, a to su duge lopte i bunarenje. Perspektivni stručnjak u igru ubacuje Denisa Zvonića, a Zeljkovića gura naprijed.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Promjena pozicije uopšte nije naštetila mladom fudbaleru. Pokrivao je rupe u veznom redu, pravio je mudre i pametne faulove. Bio je prava "dosada" za ofanzivce Sarajeva. Odradio je nevidljivi posao i nosi velike zasluge zašto su Rođeni neporaženi napustili najveći bh. stadion.

U Veležu su svjesni činjenice da treba složiti još kockica za značajaniji iskorak i veće ambicije, ali po prikazanoj partiji na Koševu Zeljković sigurno treba biti jedan od stubova tima i igrač na kojeg će se svaki trener moći nasloniti i u narednim godinama.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Velez pored Širokog igra najljepši nogomet, ima rastrcan tim i dobro udvajaju protivnike i igraju dobar presing.
19 4
Pikachu11
Fali Velezu ona klasicna 10-ka znalac to trenutno igra Vehabovic ali ruku na srce ne tako dobro sinoc je mogao rijesiti utakmicu ali jbg.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi