"Pravi je luksuz igrati sa najboljim fudbalerom svih vremena"
Nema čovjeka u Barceloni koji argentinskog čarobnjaka ne smatra najboljim fudbalerom svijeta (Foto: EPA)

Pohvale Jordija Albe prema Lionelu Messiju

"Pravi je luksuz igrati sa najboljim fudbalerom svih vremena"

M. Šljivak

Lionel Messi sinoć je sa dva pogotka predvodio Barcelonu do uvjerljivog trijumfa nad ekipom Celte u Kupu Kralja. Katalonci su se pobjedom od 5:0 na Nou Campu plasirali u četvrtfinale, a svakako je ovaj tim glavni favorit za osvajanje trofeja uz velikog rivala Real Madrid.

Pored Messija sinoć je ponovo zablistao i sjajni lijevi bek Jordi Alba. On je dva puta sjajno uposlio Argentinca koji je postigao dva gola, a zatim je i sam pogodio protiv tima iz Viga.

Nakon meča Alba je sipao komplimente na račun Lionela Messija i istakao je kako je pravi luksuz igrati sa najboljim fudbalerom svih vremena.

"Pravi je luksuz igrati sa Leom u istoj ekipi. On je najbolji fudbaler u historiji", rekao je Alba, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uvijek tražimo jedan drugog u završnici akcija. To smo ponovo napravili u ovom meču i nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvom igrom. Također, nadam se da će Leo još dugo nositi dres Barce. Pravio je čuda u proteklih 12 godina i želja je da još uživamo u njegovim čarolijama", istakao je Alba.

Ovaj 28-godišnji lijevi bek je već šestu sezonu u Barceloni, a ove je odigrao 23 meča, postigao je dva gola i upisao je devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi