Van der Sarove riječi se neće svidjeti navijačima Ajaxa

Smatra da će se Ronaldo brzo oporaviti

Van der Sarove riječi se neće svidjeti navijačima Ajaxa

Legendarni holandski golman Edwin Van der Sar iznio je svoja očekivanja od predstojećeg duela u Ligi šampiona između njegovih bivši klubova Ajaxa i Juventusa.

Podsjetimo, Ajax i Juve će se susreti u četvrtfinalu Lige šampiona, a obzirom da je holandski golman svojevremeno branio za oba tima, prava je osoba za prognozu.

Ipak, bit će na strani Ajaxa naravno obzirom da već nekoliko godina obavlja posao direktora ovog kluba.

"Bit će to zanimljiv meč protiv Juventusa. Sretni smo jer smo u četvrtfinalu. Igrali smo na visokom nivou protiv Reala u Madridu i nadam se da to možemo ponoviti protiv Juventusa u Amsterdamu. Tim je pun samopouzdanja i smatramo da možemo pobijediti Juventus. Pobjeda protiv Reala nam je dala veliko samopouzdanje", kaže nekadašnji golman.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, on se osvrnuo i na povredu Cristiana Ronalda, ali navijačima Ajaxa tom prilikom nije mogao saopštiti dobre vijesti, a one bi svakako bile da Ronaldo neće biti spreman za meč.

"Znam Cristiana dobro, igrao sam s njim četiri godine. Znam koliko se brzo njegovo tijelo oporavlja i koliko je jak psihički. Učinit će sve da zaista u prvom meču jer želi da prođe dalje, baš kao i Ajax", kaže Van der Sar.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi