Praznovjerni Gattuso razmještao novinare po press-centru
On je trener koji radi s materijalom koji mu stave na raspolaganje. Zadnjih nekoliko mjeseci kontroverze oko Milana su se malo smirile, ekipa je u pet utakmica ostvarila tri pobjede i dva remija.

Ne želi promjene rutine

Praznovjerni Gattuso razmještao novinare po press-centru

Esmer Oštraković

Ekipa Milana već godinama u prvenstvu Italije, ali i Evropi igra debelo ispod svog ugleda.

Od decembra 2017. godine puno toga se lomi preko leđa legendardnog Gennara Gattusa, iako on nije pridonio padu Rossonera.

On je trener koji radi s materijalom koji mu stave na raspolaganje. Zadnjih nekoliko mjeseci kontroverze oko Milana su se malo smirile, ekipa je u pet utakmica ostvarila tri pobjede i dva remija, te Gattuso sada kada je doživio mjesec dana bez poraza ne želi da mijenja nikakve rutine.

Uvijek je bio praznovjeran, ali sada je učinio nešto doista čudno. Na posljednjoj press-konferenciji odlučio je da premješta novinare po press-centru.

Dva novinara došla su na press-konferenciju nešto kasnije nego inače, te nisu htjeli da smetaju ostalim kolegama ali niti da hodaju pred kamerama, pa su sjeli na prva slobodna mjesta. Trener Milana je to odmah primjetio te je odlučio reagovati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vas dvojica... Idemo na mjesta na kojima inače sjedite! Nemojte mi sad kad nas je napokon krenulo ništa mijenjati. Ne počinji sa press-konferencijom dok ja ovdje ne dovedem stvari u red", vikao je Gattuso.

Već ranije je znao novinarima prigovarati ako bi neko nakon upisane pobjede, promijenio boju košulje. Prošle sezone je nakon pobjedom u Kupu protiv Intera, svoju ekipu izvodio na isti pomoćni teren na kojem su trenirali prije te pobjede, i to u ispom vremenskom terminu, od 18:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti