Gennaro Gattuso kažnjen zbog vrijeđanja sudija, ali kazna za doktora je posebna priča
Rossoneri su trenutno peti tim u Seriji A i do kraja sezone im predstoji borba za plasman u Ligu prvaka (Foto: EPA)

Kazne u Milanu

Gennaro Gattuso kažnjen zbog vrijeđanja sudija, ali kazna za doktora je posebna priča

M. Šljivak

Trener Milana Gennaro Gattuso kažnjen je zabranom vođenja jedne utakmice od strane Fudbalskog saveza Italije.

Gattuso je nakon poraza od Juventusa (1:0) u utakmici italijanskog Superkupa izvrijeđao sudiju, a psovke su ga na kraju koštale i on neće biti na klupi u narednom meču kojeg Rossoneri igraju u ponedjeljak protiv Genoe.

Također, kažnjen je i Franck Kessi zbog crvenog kartona u istom meču, a protiv Genoe neće igrati ni Alessio Romagnoli koji je dobio peti žuti karton.

Međutim, ni to nije sve. Kažnjen je i klupski doktor Milana. On je suspendovan do 4. februara i to zbog vrijeđanja, vjerovali ili ne, igrača vlastitog tima.

Gattuso razočaran porazom od Stare dame

Treneru Rossonera Gennaru Gattusu poraz od Juventusa je očigledno vrlo teško pao pa je bio vrlo agresivan po povratku iz Saudijske Arabije.

Jedan od prisutnih na aerodromu je pokušao da snimi Gattusa dok je prolazio pored njega, ali trener Milana mu je tom prilikom mobitel bacio na pod.

Pogledajte i sami kako je to izgledalo:

Potražite više informacija na temu Serie A:


Pobjedu Bianconerima protiv Rossonera donio je Cristiano Ronaldo na asistenciju Miralema Pjanića.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti