Prciću poluvrijeme u porazu Levantea protiv Celte

Gosti slavili sa 2:1

Prciću poluvrijeme u porazu Levantea protiv Celte

E. Čaušević

Fudbaleri Celte Vigo večeras su pobijedili u gostima Levante sa 2:1 u okviru drugog kola španske La Lige.

Celta je odlično otvorila večerašnju utakmicu u Valenciji i već u desetoj minuti stigla do prednosti kada je mrežu Levantea zatresao Cisto. U finišu prvog dijela gosti su udvostručili svoju prednost, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Gomez.

U nastavku utakmice Levante je krenuo svim silama u napad u pokušaju da izbjegnu poraz. Imali su domaći nekoliko šansi na startu drugog dijela, ali se rezultat nije mijenjao.

Međutim, u 78. minuti sudija je svirao penal za Levante nakon što je prekršaj napravio Alvarez. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Morales koji je smanjio na 1:2 i ispostavilo se da je to bio konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Povremeni bh. reprezentativac Sanjin Prcić ušao je u igru u 46. minuti utakmice, ali nije mogao pomoći svom timu da izbjegne poraz. Celta je šesta sa četiri boda, dok je Levante deseti s jednim bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi