Predložena incijativa za ulicu Stjepana Domaćinovića Kokana

Ulica za legendu Iskre u Bugojnu

Predložena incijativa za ulicu Stjepana Domaćinovića Kokana

Samir Mlaćo

Nakon što je u petak delegacija veterana NK Iskra i ŽNK Iskra posjetila mjesto gdje je sahranjen legendarni Bugojanac Stjepan Domaćinović Kokan te na istom položila vijence, mnogi građani Bugojna, a ponajviše navijači Iskre imaju samo riječi hvale za ovu ideju koja je i sprovedena u djelo.

U vrijeme Domaćinovića Bugojno je bilo jedna od najrazvijenih Općina u bivšoj Jugoslaviji, dok je NK Iskra bio primjer kako treba izgledati uređen nogometni klub u svakom pogledu. Bugojanski ponos rušio je u to vrijeme i najveće klubove u Jugoslaviji, a navijači su ispunjavali stadione bez obzira gdje njihovi ljubimci igrali.

Prilikom same posjete Općini Brela u Republici Hrvatskoj govorilo se o ideji da Bugojno dobije ulicu koja će nositi ime po legendarnom Kokanu.

"Što se tiče ulice Stjepana Domaćinovića Kokana, to trebaju da se građani Bugojno, odnosno zakonodavna vlast izjasni, a ja ću to kao incijativu građana grada Bugojna koji hoće da se jedna od ulica u gradu Bugojnu zove po našem predsjedniku Stjepanu Domaćinoviću Kokanu i predložiti. Mislim da on zaslužuje da jedna ulica dobije naziv po njemu, a incijativu ćemo pokrenuti i preko Općinskog vijeća Bugojno te općinskog načelnika, te mislim da vijećnici i zakonodavna vlast neće imati ništa protiv. Svjedoci smo da je Općinsko Vijeće Bugojno posthumno Domaćinoviću dodijelilo  priznanje „Počasni građanin Općine Bugojno“, kazao je Naim Basara, incijator ove ideje koju će sigurno prepoznati svi građani Bugojna ali i Bugojanci širom svijeta koji pamte doba legendarnog Kokana.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prilikom posjete porodičnoj kući Stjepana Domaćinovića Kokana, delegacija iz Bugojna uručila je njegovoj porodici i grb NK Iskra, specijalno izrađen za ovu priliku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti