Proglašen je najgorim igračem Reala, sahranio se na Nou Campu, a sada se bori sa 400 eura mjesečno

U visine ga je gurnuo Ivica Osim

Proglašen je najgorim igračem Reala, sahranio se na Nou Campu, a sada se bori sa 400 eura mjesečno

A. Čaušević

Igrati fudbal danas i prije nekoliko decenije nije ni približno isto, prvenstvo što današnji fudbaleri tokom jedne sezone znaju zaraditi više nego nekadašnji tokom čitave karijere. 

San svakog igrača je da jednog dana zaigra za Real Madrid, rijetkim se ta želja i ispuni. I kada se ispuni nekim stvari krenu po zlu. Pa se ono što je trebalo biti bajka pretvori u noćnu moru.

To na svojoj koži najbolje zna Predrag Spasić, čovjek kojeg je pokojni Ivica Osim gurnuo u visine tako što mu je dao priliku da igra na Svjetskom prvenstvu u Italiji za tadašnju reprezentaciju Jugoslavije.

U srazu protiv Španije Spasić je pojeo zvijezdu Reala Emilia Butragena poslije čega su Kraljevi tada vrlo snažnog defanzivca doveli u svoje redove. Dobio je i nadimak Agent.

Spasić danas ima 57 godina, živi od danas od sutra i primoran je javno da moći za pomoć. Nastanjen je u rodnom Kragujevcu i radi u magacinu.

Oglasi

"Trebam pomoć u ekonomskom smislu. Živim iz dana u dan, u teškoj sam situaciji. Trebaš da budeš jak da sve prebrodiš", poručio je Spasić za španske medije.

Ono što je zaradio od fudbala uložio je u posao koji je propao, proglasio je bankrot te danas radi za mjesečnu platu od 400 eura.

Spasića su španski mediji mnogo puta uvrstili u najgori tim Reala svih vremena, a Srbina mnogi smatraju najlošijim igračem što je ikad zaigrao za Kraljeve.

Jedna situacija mu je zauvijek obilježila karijeru. Bio je to augogol protiv Barcelone. Sam je izjavio da je tada na Nou Campu sebi iskopao grob.

"Za sve je bila kriva jedna loša utakmica. Moj život se promijenio poslije susreta sa Barcelonom na Nou Campu. Nisam htio da postignem autogol, kunem se! Poslije toga je bilo strašno…"

"Sjećam se svakog trenutka. Lopta me udarila, ušla u mrežu, htio sam da umrem. Nou Camp me je 'sahranio' kao igrača. Nikada neću zaboraviti skandiranje na tom stadionu, 'Spasić, Spasić'. Samo što je dolazilo od navijača Barcelone."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije svega 22 nastupa u dresu Reala uslijedilo je još nekoliko angažmana. Karijeru je završio gdje je i počeo u Radničkom iz Kragujevca.

"Ponosan sam, to je možda moja greška. Sve što mi se dogodilo me jako pogodilo i nisam ni s kim razgovarao. Živio sam u tišini i zatvorio se u sebe", poručio je Spasić kojem je Udruženje veterena Real Madrida obećalo pomoć.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Gdje god je ivica osim imao bilo kakvu ulogu, tu nisu cista posla
1 1
rodjak
Tuce od njega u Mostaru pravio vola u kupusu,nikakav igrac,cudi me kako on dospije u Real,vjerovatno imao jakog menadzera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi