Predsjednica Hrvatske ima novi nadimak za Vatrene

Iskoristiti trenutak optimizma

Predsjednica Hrvatske ima novi nadimak za Vatrene

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pronašla je novo ime za fudbalere svoje zemlje koji su pobjedom nad Engleskom ušli u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Tako je tim koji će se u nedjelju suprotstaviti Francuskoj, kako prenose hrvatski mediji, nazvala "Dalićevim vitezovima". Zanimljivo je da upotrebila reč vitezovi, iako Hrvati nikada nisu imali vitezove.

"Ova generacija Dalićevih vitezova nadmašila je generaciju Ćirinih sinova, koji su bili ponos Hrvatske, i vjerujem da će i ova generacija donijeti ogroman ponos i uspjeh", istakla je Grabar-Kitarović i dodala:

"Moramo iskoristiti ovaj trenutak optimizma i pokrenuti pozitivne procese u Hrvatskoj i vjerujem, temeljem razgovora sa drugim državnicima u Briselu i ekonomskim analitičarima, da može dovesti do ekonomskog uzleta ako ovu situaciju dobro iskoristimo", naglasila je hrvatska predsjednica.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zanimljivo, Kolinda je naglasila da je kockasti dres već pripremila kao poklon za predsjenika Francuske Emanuela Makrona i objasnila da je isti poklonila i Vladimiru Putinu prije meča sa Rusima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi