Predsjednik Atletica ni danas ne oprašta Agueru
Foto: EPA

Usprotivio se povratku

Predsjednik Atletica ni danas ne oprašta Agueru

U madridskom Atleticu nisu zaboravili način na koji je Sergio Aguero 2011. godine napustio Vincente Calderon. 

Argentinac je svojevremeno pet godina nastupao za madridski klub. U tom periodu je u dresu Atletica odigrao 235 utakmica i pritom postigao 101 gol, nakon čega je u transferu vrijednom preko 30 miliona eura prešao u Manchester City u kojem je i dan-danas. 

Iako se špekuliše da bi se Aguero mogao vratiti u Atletico, predsjednik ovog kluba se usprotivio tome iz razloga što mu se nije dopao način na koji je iskusni napadač u prošlosti napustio Vincente Calderon. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Real Madrid tada nije tražio Aguera. Ali, da, on je napustio Atletico i izašao na 'zadnja vrata'. Nije se ni pozdravio, bar ne sa mnom", izjavio je predsjednik kluba Enrique Cerezo, čiju izjavu prenose španski mediji, dodajući da je Aguero jedini igrač koji je na takav način otišao iz Atletica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti