Ronaldo nije ni do koljena Messiju kada su u pitanju slobodni udarci

Već dugo čeka na gol iz slobodnjaka

Ronaldo nije ni do koljena Messiju kada su u pitanju slobodni udarci

Endin Čaušević

Lionel Messi sinoć je ponovo uspio postići gol iz slobodnog udarca što je osmi pogodak u sezoni za Argentinca iz prekida.

Fudbaler Barcelone već je dokazao dosta puta da je pravi doktor kada su u pitanju slobodni udarci, a to je uradio i sinoć protiv Liverpoola kada je spektakularno pogodio za 3:0.

Messi je već osam golova dao iz slobodnjaka ove sezone što je najviše otkako igra u dresu katalonskog kluba u jednoj sezoni. Jasno je da svi porede Messija najviše s Cristianom Ronaldom, ali u ovom segmentu to je nemoguće.

Naime, Ronaldo je ove sezone u dresu Juventusa izveo čak 16 slobodnjaka, ali nije zabio niti jedan gol. Čak šta više na gol iz slobodnjaka u klupskom fudbalu čeka čak 960 dana.

Posljednji gol iz slobodnog udarca u dresu nekog kluba Ronaldo je zabio u decembru 2017. godine kada je nastupao za Real Madrid u meču protiv Gremija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane, Messi je u svojoj karijeri dao čak 46 golova iz slobodnih udaraca, a njih 12 zabio je od početka 2018. godine. To je čak više i od bilo kojeg kluba u Evropi od liga petice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi