Predsjednik Barcelone dao (ne)očekivan odgovor o budućnosti Valverdea

Novi debakl

Predsjednik Barcelone dao (ne)očekivan odgovor o budućnosti Valverdea

A. Čaušević

Barcelona će još najmanje jednu sezonu čekati na osvajanje Lige prvaka. 

Katalonci su sinoć na Anfieldu izgubili sa 4:0 te su ostali bez plasmana u finale iako je to rijetko ko očekivao nakon trijumfa od 3:0 na Nou Campu.

Najviše odgovornosti za poraz svakako snosi trener Ernesto Valverde. Iskusni stručnjak nije naučio lekciju iz prošle sezone kada je Barca ispala od Rome na skoro identičan način.

Nakon posljednjeg zvižduka odmah se počelo raspravljati i o budućnosti Valverdea na klupi novog-starog šampiona Španije.

Svoj komentar dao je i klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu koji je kazao kako su glave vruće nakon poraza te da ekipu uskoro čeka finale Kupa Kralja.

"Glave su vruće zbog ispadanje, treba živnuti duh kod svih, čeka nas finale Kupa Kralja. Bit će teški dani za sve, ali trebamo se dići iz ovoga", odgovor je Bartomeua na pitanje o budućnosti Valverdea.

Upitan je i da prokomentariše izbor igrača za sinoćnji meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Lako je sada o tome pričati. Igrali odlučuju i biraju one za koje misle da su najbolji. Do trećeg gola je bilo prilike da se uradi nešto i vrati u utakmicu".

Inače, početkom godine Valverde je s Barcelonom produžio ugovor do 2020. godine, ali nakon novog bolnog ispadanja u Ligi prvaka njegov ostanak na klupi je pod znakom pitanja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi