Valverde donio odluku: Pored Messija, još jedan igrač ni po koju cijenu ne smije napustiti Camp Nou
Valverde smatra da je Ivan Rakitić neophodan za Barcelonu i u narednoj sezoni

Trener Barcelone slaže kockice za narednu sezonu

Valverde donio odluku: Pored Messija, još jedan igrač ni po koju cijenu ne smije napustiti Camp Nou

S. Pašalić

Ernesto Valverde sa našao na sastanku prošlog četvrtka sa čelnim ljudima Barcelone kako bi razgovarao o planovima za narednu sezonu.

Barcelona je uspjela osvojiti naslov prvaka u LaLigi, ali je pretrpjela dva šokantna poraza, od Liverpoola u Ligi prvaka i Valencije u finalu Kupa Kralja.

Valverde je na sastanku sa upravom katalonskog tima govorio o svom timu i igračima na koje računa i naredne sezone, a ove sedmice bi trebao uslijediti novi sastanak na kojem bi trener Barcelone trebao dati konačnu listu igrača na koje ne računa.

Trener katalonskog tima je posebno izdvojio jednog igrača za kojeg ne želi da ni po koju cijenu napusti Camp Nou, a radi se o Ivanu Rakitiću.

Hrvat je ove sezone bio peti igrač kojeg je Valverde najviše koristio te je odigrao ukupno 54 utakmice u svim takmičenjima, odnosno 4237 minuta što je više od Lionela Messija i Luisa Suareza.

Rakitić, koji čeka novi ugovor već je izjavio da ne želi napustiti Camp Nou i rekao je svom agentu da ne prihvata nikakve ponude.

Prema tome, Rakitić može biti siguran da će imati svoje mjesto u ekipi i naredne sezone, što se ne može reći za Coutinha i Umtitija koji bi mogli napustiti katalonski tim ukoliko za njih stigne prihvatljiva ponuda.

Također će na ovom sastanku Valverde zahtijevati da mu uprava dovede pojačanje u odbrani, pišu španski mediji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Valverde stvarno nije normalan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti