Predsjednik Katalonije poslao poruku kojom je skoro potvrdio da Messi odlazi

Kraj jedne ere

Predsjednik Katalonije poslao poruku kojom je skoro potvrdio da Messi odlazi

E. Škorić

Sve je izvjesnije da će poslije 20 godina Lionel Messi napustiti Barcelonu.

Messi želi da ode kao slobodan igrač ovog ljeta, a povezuje se prije svih s Interom, Manchester Cityjem i Manchester Unitedom, dok se u kombinacije ubacuju i klubovi poput PSG-a, pa čak i Juventusa.

O tome gdje Messi ide, puno se ne zna, no navijači Barcelone i cijeli svijet željno išekuju kraj cijele drame. Na Camp Nou i dalje ne žele vjerovati da Messi odlazi.

U međuvremenu, Messi je u klub poslao faks sa zahtjevom da raskine ugovor, pošto je bila klauzula da može jednostrano da prekine isti kada odluči da ode, ali u Barceloni uvjeravaju da mu je ugovor automatrski produdžen 31. maja na još jednu sezonu uz odštetnu klauzulu od 700 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni se večeras održava hitan sastanak uprave, a zabrinuti navijači okupljaju se oko stadiona. Oglasio se i predsjednik Katalonije Quim Torra i Pla.

"Katalonija će uvijek biti tvoj dom. Hvala ti za svu sreću koju si nam donio svojim nogometom. Imali smo sreće živjeti u društvu takvog igrača", napisao je na Twitteru i nekako kao da mu je požalio sretan put u drugi klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije