Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije u zadnjem kolu PL BiH
Foto: Screenshot

Banjac pronašao nekoliko grešaka

Predsjednik Komiteta za suđenje analizirao sporne situacije u zadnjem kolu PL BiH

Predsjednik Komiteta za suđenje u NFSBiH Dragan Banjac je i ovog ponedjeljka komentarisao sporne situacije i sudijske odluke sa mečeva Premijer lige BiH odigranih za vikend.

Ovaj put je bilo riječi o spornim situacijama sa utakmica posljednjeg, 33. kola Premijer lige BiH.

Izdvojeno je pet situacija, od kojih su tri bile sa duela GOŠK - Sarajevo.

Banjac je od pomenute tri dvije okarakterisao kao greške sudije. Prema njemu, sudija je trebao dosuditi penal za GOŠK zbog igranja rukom jednog fudbalera Sarajeva u vlastitom kaznenom prostoru, ali i nije trebao poništiti gol GOŠK-a zbog ofsajda.

Također, izdvojeni su i detalji sa utakmica Tuzla City - Željezničar i Mladost - Krupa.

Dragan Banjac je smatrao da sporni ofsajd na štetu Tuzla Cityja nije trebao biti dosuđen, dok je istakao da je penal za Mladost bio ispravna odluka sudije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Analizu spornih momenata Dragana Banjca možete pogledati u video prilogu:

Top Komentari

Refree
Он зна шта је спорно, а шта није??? Па прво је он споран, и као тзв. стручњак за суђење, а посебно је споран као човјек. Нами - вами!!!
10 0
Mungos
Tesko nama sa ovakvim strucnjacima!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi