Predsjednik Napolija kupuje klub u Belgiji

De Laurentiis kupije Lierse SK?

Predsjednik Napolija kupuje klub u Belgiji

Endin Čaušević

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis nedavno je saopštio da će proširiti svoj biznis što se tiče fudbala.

De Laurentiis je pokazao interes za kupovinu kluba iz Belgije, a italijanski mediji danas su objavili da je riječ o Lierseu. Predsjednik Napolija nedavno je izjavio da želio proširiti svoj biznis i najavio je da će uskoro postati vlasnik još jednog kluba ukoliko se ostvare njegove ideje.

Pod lupom De Laurentiisa već neko vrijeme nalazi se Lierse SK koji se trenutno takmiči u drugom rangu belgijskog fudbala. Ovaj klub je osnovan 1906. godine i četiri puta je bio prvak Belgije.

Posljednji put Lierse je na tronu bio sada već davne 1997. godine, a već neko vrijeme igra u drugoj ligi. Iako ih je nedavno kupio egipatski biznismen Maged Samy čini se da će Lierse veoma brzo dobiti novog vlasnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi