Predsjednik 'opleo' po bh. fudbaleru: Lagao nas je, misli da je najveća zvijezda
Foto: Pogoń Szczecin

U aprilu napustio klub

Predsjednik 'opleo' po bh. fudbaleru: Lagao nas je, misli da je najveća zvijezda

Predsjednik poljskog prvoligaša Pogona iz Szczecin Jaroslaw Mroczek osuo je 'drvlje i kamenje' po Zvonimiru Kožulju.

Početkom aprila na stranici Pogona objavljena je vijest da bh. fudbaler poslije dvije godine odlazi. Bilo je to iznenađujuće za sve navijače, posebno imajući u vidu da je Kožulj bio jedan od najboljih fudbalera kluba i da je Pogon imao opciju da se produži saradnja, ali očito je iza cijele priče stajalo nešto više.

Pokazuje to i izjava koju je ovih dana dao predsjednik Pogona Jaroslaw Mroczek. Prema njegovim riječima, profesionalizam nekadašnjeg fudbalera Širokog Brijega nije bio na najvišem nivou i iz tog razloga odlučili su da se raziđu s njim.

"Kožulj je lagao da želi ostati s nama, a ustvari je samo maštao o odlasku. Smatrao se najvećom zvijezdom na svijetu i nije imao nikakvu namjeru da ostane. Ne želim širiti dalje pričo o njemu. To je naša velika greška kada je karakter igrača u pitanju", rekao je Mroczek za Super Express.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Kožulj je za dvije godine provedene u Pogonu odigrao 58 utakmica i pritom zabio 12 golova uz 11 asistencija.

U ovom trenutku još nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Top Komentari

Penderinos
Negdje procitah lik ide u udinese
0 4
GigantMostarski
Jok eto mastar ce da u raspalkoj poljskoj provede citavu karijeru. Ovsj ocigledno nije znao da svaki igrac masta o nekom klubu za koji bi volio igrat. Opcenito su to klubovi liga petica, tako da ne znam zasto se ovaj uvrijedio ako netko zeli u bolji klub i bolju ligu. Pa Zvonimirova statistika sve govore. Frajko je IMBA!
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi