Ko su najbolji golgeteri Drugih liga naše zemlje?

Velike bitke se vode za laskavo priznanje

Ko su najbolji golgeteri Drugih liga naše zemlje?

S. Mlaćo

Uzbudljivo je iz kola u kolo u četiri Druge lige naše zemlje. Sigurno će tako biti i do samog kraja kada će pasti odluke o prvacima, te timovima koji će u niži rang.

Kada su liste strijelaca u pitanju, u Drugoj ligi Sjever prvi golgeter lige je Dino Mujkić iz FK Priluk sa 18 postignutih pogodaka. Ovaj napadač je na zimu prešao u FK Radnik, ali za sada nije dobio šansu da pokaže svoje kvalitete. Safet Mujkić koji je ove zime otišao u NK GOŠK iz FK Bosna postigao je 17 pogodaka, a na trećem mjestu je Edin Hasanbašić sa 16 postignutih pogodaka.

Mirsad Šijerkić je prvi golgeter Druge lige Centar. Član Krivaje iz Zavidovića ove sezone 18 puta se upisao u listu strijelaca, a sa po 14 pogodaka prate ga Nermin Hadžić (FK Radnik H.), Edin Husaković (NK Viss Simm Bau) i Fijad Mehanović (NK Ilijaš).

Na tronu u Drugoj ligi Zapad sa 16 pogodaka je Jasmin Imširović (NK Vlašić). Prati ga kapiten FK Vitez Admir Zukan sa 13, dok su po 11 postigli Haris Medžedović (NK Podgrmeč) i Belmin Vila (NK Travnik). Vila je na zimu napustio Vezire. Po osam su postigli Alen Jusufbašić i Aid Zukanović (NK Iskra).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Na Jugu se vodi velika bitka za titulu prvaka, ali i za prvog strijelca lige. Po 16 pogodaka su postigli Armin Abazović (FK Bjelopoljac) i Jure Glavina (HŠK Posušje). Na brojci 13 je Stipo Babić (HNK Rama), dok je Robert Bunoza iz HNK Branitelj postigao jedan pogodak manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi