Predsjednik Rome kritikovao Spallettija i politiku kluba

Nezadovoljan rezultatima

Predsjednik Rome kritikovao Spallettija i politiku kluba

Predsjednik Rome James Pallotta veoma je ljut nakon serije loših rezultata njegove ekipe.

Roma je u samo nekoliko dana bukvalno rečeno uspjela da uništi sjajnu sezonu koju su imali. Prvo su izgubili od Lazija u Kupu Italije sa 2:0, pa potom od Napolija u Seriji A sa 2:1, a vrhunac slabe forme bio je poraz od Lyona u gostima sa 4:2 u okviru prvog meča osmine finala Evropa lige.

Pallotta je imao brojne zamjerke na račun Spallettija, ali i politike kluba.

"Frustrirajuće je da sam na utakmici protiv Lyona vidio da nam ide veoma dobro. Imali smo dosta prilika, ali onda smo ostali bez gasa. Imamo dosta fudbalera koji mnogo vremena provode na terenu, neki zbog povreda, a neki zbog toga što prošlog ljeta nismo napravili pravi izbor koga dovesti, a koga pustiti da ode. Pred kraj meča protiv Lyona počeo sam vikati pred televizorom jer sam znao da će postići četvrti gol. Minut i pol kasnije, oni su to i učinili", rekao je Pallotta pa se osvrnuo i na utakmicu protiv Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U meču protiv Napolija mislim da smo nadmudrili sami sebe. Rekao sam da nemam dobar osjećaj u vezi te utakmice. Nije mi se svidjela postava za meč, a kada je Salah ušao u igru napravili smo osam prilika za pola sata  i on nam je donio mnogo toga. Mnogo volim neke mlade igrače koje imamo, ali mi ih pošaljemo na posudbu ili ih ne zadržimo. Morat ćemo promijeniti tu politiku", rekao je Pallotta.

Podsjetimo da Roma narednu utakmicu igra u gostima protiv Palerma.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti