Predsjednik Rome: Spalletti me spasio ove sezone
Foto: EPA

Pallotta o Spallettiju i mogućim odlascima iz Rome

Predsjednik Rome: Spalletti me spasio ove sezone

Predsjednik Rome Jim Pallotta priznaje da je Luciano Spalletti svojim radom na klupi Vučice spasio i njega i njegovu reputaciju. A u razgovoru sa novinarima Pallotta je demantovao i špekulacije da su Salah i Szczesny na izlaznim vratima kluba.

"Spalletti je jako komplikovan čovjek, ali u isto vrijeme i genije i veliki kreativac. Nikada ga nisam kritikovao, zato što mi je spasio g***cu prošle, a i ove sezone...Već neko vrijeme smo znali da odlazi iz Rome", rekao je Pallotta, pa se osvrnuo na moguće kandidate za trenersku poziciju u Romi:

"Razgovaramo sa dva trenera. Bilo je nekoliko komplikacija, ali se nadamo da ćemo objaviti ime novog trenera do naredne sedmice."

"Još uvijek se ništa nije dogodilo. Uvijek primamo ponude za naše igrače, a kada bi ih sve prihvatili ostali bismo bez tri četvrtine ekipe", prokomentarisao je špekulacije o mogućim odlascima iz kluba Pallotta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ove sezone su nas mučile povrede, posebno u odbrani. Florenzijeva povreda nas je koštala barem četiri boda. Nemamo ni dovoljno dubine u napadu. Edin Džeko je postigao 39 golova, ali da se povrijedio ne znam kako bi završila naša sezona", dodao je predsjednik Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi