Predsjednik švicarskog kluba otkrio zašto nije htio Baždarevića

Bio je kandidat, ali...

Predsjednik švicarskog kluba otkrio zašto nije htio Baždarevića

Predsjednik Siona Christian Constantin potvrdio je da je pregovarao sa našim Mehmedom Baždarevićem.

Ime našeg stručnjaka dovodilo se u vezu sa Sionom krajem 2019. godine kada je zbog loših rezultata klub otpustio Stephanea Henchoza, međutim do dogovora na kraju nije došlo.

Sionu je u tom momentu bio potreban neko ko poznaje dobro švicarski fudbal, pa je, umjesto Baždarevića, priliku dobio Paolo Tramezzani koji je već jednom imao priliku voditi ovaj klub.

O pregovorima sa Baždarevićem sada je govorio i predsjednik Christian Constantin.

"Baždarević je bio jedan od kandidata. Radi se o izvanrednom čovjeku i izvrsnom treneru koji je imao sve kvalitete, ali ne i znanje o švicarskom fudbalu, što je bilo od ključne važnosti s obzirom na situaciju. Vjerovatno bi trebali šest sedmica da Meša 'pohvata konce' i razumije način na koji Sion djeluje", kazao je prvi čovjek Siona.

U Sionu u posljednje vrijeme nije bila najbolja atmosfera. Klub je pojavom koronavirusa otpustio čak devetoricu fudbalera koji nisu prihvatili prijedlog za smanjenje plaće, što je izazvalo brojne reakcije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti