Predsjedniku FS Španije "izletilo": UEFA ima plan za revolucionarni završetak Lige prvaka

Do sada se nikad nije ovako igralo

Predsjedniku FS Španije "izletilo": UEFA ima plan za revolucionarni završetak Lige prvaka

A. Čaušević
Teme:

Na videokonferenciji održanoj sredinom sedmice između predstavnika UEFE i njenih članica dogovoreno je da se da prioritet završetku nacionalnih prvenstava. 

Trenutni plan je da se osotatak takmičenja u Europa lige i Lige prvaka odigra julu i augustu. Predsjednik FS Španije, Luis Rubiales je otkrio kako UEFA razmišlja o revolucionarnoj završnici Lige prvaka.

Prema riječima prvog čovjeka španskog saveza jedna od opcija je održavanje Final Foura kao u Euroligi ili Superkupu Španije u Saudijskoj Arabiji prije nekoliko mjeseci.

"Organizovanje finala sa četiri tima, Final four, je jedna od opcija zato što je u kalendaru sve manje i manje slobodnih termina. Uopšte ne razmišljamo o otkazivanju", rekao je Rubialer za Fox Sports.

"Ne isključujemo niti jednu opciju. Ili igranje bez navijača ili sa publikom. Trebamo pronaći razumno rješenje. Sve strane su zainteresovane da se završe takmičenja, ali da igrači budu 100 % sigurni", kazao je on.

U Ligi prvaka je preostalo da se odigra nekoliko revanš mečeva osmine finala Lige prvaka, te četvrtfinalni dueli prije eventualnog Final foura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Preostaje da se vidi koji grad bi bio domaćin eventualne završnice sa četiri tima. Istanbul kao izabrani domaćin finala se čini dobrom opcijom s obzirom na nekoliko modernih stadiona.

Naravno, u svemu treba gledati i finansijsku računicu jer je kako klubovima tako i u UEFA-i da zarade što više novca nakon nekoliko teških mjeseci zbog pandemije koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti