Predstavio se kao brat zvijezde Southamptona i dobio ugovor

Novi slučaj prevare

Predstavio se kao brat zvijezde Southamptona i dobio ugovor

M. Šljivak

Slučaj seneglaskog fudbalera Alija Dia koji je 1996. godine došao prevarom do ugovora u ekipi Southamptona, često se prepričava, a čini se kako engleski timovi nisu naučili ništa iz ovakvih iskustva kojih je bilo mnogo

Novi slučaj pokušaja prevare desio se u niželigašu Yorku, ali su oni srećom uspjeli da shvate da ih fudbaler pokušava prevariti.

York City je prije četiri dana potpisao ugovor sa izvjesnm Derwinom Martinom. Ovaj defanzivac se predstavio kao brat fudbalera Southamptona Cuca Martine i zbog toga je dobio ugovor.

Uspio je ovaj 22-godišnjak odigrati i meč za rezervni tim. Igrao je katastrofalno, bilo je vidljivo da čovjek uopće ne zna gdje je, pa je klub odlučio danas da ga otpusti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog otkaza ugovora Martina je dobio i određenu svotu novca, ali je ovaj slučaj pokazao da klubovi još uvijek ne posvećuju dovoljno pažnje provjeri fudbalera koji dolaze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi