Malago nasjeo na obmane: Fiorentina neće isplaćivati platu Astorijevoj porodici?

Dani nakon smrti kapitena Viola nisu mogli proći bez kontroverzi

Malago nasjeo na obmane: Fiorentina neće isplaćivati platu Astorijevoj porodici?

U bizarnom obrtu situacije Fiorentina je izadala saopštenje u kojem, čini se, implicira da je predsjednik Nacionalnog olimpijskog komiteta Italije (CONI) Giovanni Malago pao pod uticaj lažnih i netačnih vijesti koje su se u Italiji proširile nakon smrti kapitena Viola Davidea Astorija.

Podsjetimo Astori je preminuo u snu, u svojoj 31. godini života, a njegova sahrana će biti obavljena u Firenci predstojećeg četvrtka.

Danas je, međutim, italijanskim i svjetskim medijima počela kružiti informacija da je klub produžio Astorijev ugovor, što je nešto što se u taboru Viola svakako planiralo, te da će donirati platu svog preminulog kapitena njegovoj partnerici Francesci i dvogodišnjoj kćerki Vittoriji.

Međutim, nedugo nakon pojave ovakvih informacija nekoliko kredibilnih italijanskih medija je došlo do zaključka da se radi o lažnim i neprovjerenim informacijama, te su iste odbili objaviti.

Večeras je čak i predsjednik Nacionalnog olimpijskog komiteta Italije Giovanni Malago čestitao Fiorentini na pomenutoj gesti, što je na neki način ozvaničilo informacije da će klub nastaviti isplaćivati Astorijeva primanja njegovoj porodici.

Manje od sat vremena kasnije, međutim, oglasili su se i iz Fiorentine, a s obzirom da u zvaničnom obavještenju nisu potvrdili navedeni gest, italijanski mediji pretpostavljaju da je poruka iz tabora Viola predstavljala demant informacija koje su se tokom dana pojavljivale u medijima, te da je na određeni način upućena direktno Malagu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Molimo samo za tišinu i poštovanje kako bi odali počast Davideu. Fiorentina, koja je i dalje u šoku, moli za tišinu i poštovanje na svim stranama", stajalo je u kratkom saopštenju kluba prerano preminulog Astorija.

Isti izvori koji su već u startu informacije o Astorijevom ugovoru i primanjima proglasili obmanama su potvrdili da su u Fiorentini bili zatečeni Malagovim komentarima, te da je saopštenje kluba bilo upravo odgovor na iste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi