Pregled pokazao manju rupturu ligamenta koljena, ali Pidro za sada neće "pod nož"

Mladi lijevi bek FK Sarajevo van stroja

Pregled pokazao manju rupturu ligamenta koljena, ali Pidro za sada neće "pod nož"

Mladi lijevi bek Sarajeva Selmir Pidro je prošle sedmice, tokom revanš duela polufinala Kupa BiH protiv Sloge iz Gornjeg Crnjelova, zadobio povredu zbog koje je morao napustiti igru.

Već polovinom prvog dijela Pidro je bio primoran napustiti teren zbog povrede koljena, zbog koje je već propustio jučerašnji duel Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega.

Sada je jasno da će mladi Pidro sigurno propustiti barem još nekoliko kola domaćeg prvenstva, prije nove procjene njegovog stanja od strane medicinskog tima FK Sarajevo.

Naime, Pidro je podvrgnut pregledu magnetnom rezonancom, a isti su otkrili manje napuknuće jednog od ligamenata koljena.

Medicinski tim Sarajeva je odlučio pokušati sanirati Pidrinu povredu bez operativnog zahvata, a ukoliko ne bude pomaka onda će 21-godišnji defanzivac Sarajeva ipak morati na operaciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, treba istaći da na Koševu vjeruju da mladi reprezentativac naše zemlje ipak neće morati pod nož jer je pregled pokazao da se radi tek o manjoj rupturi.

"Rezultati MR analize ukazali su na parcijalno oštećenje jednog od ligamenata koljena. Odluka medicinskog tima je da će povreda biti sanirana konzervativno, odnosno kombinovanom terapijom bez operacije. Selmir Pidro će trenažni proces nastaviti po specijalnom planu i programu“, istakli su iz medicinskog tima FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Ovom momku je zvezdas usref zvani usro, usro karijeru i zivot
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi