Pregovori u toku: Ambiciozni pokušaj trećeligaša da dovede Balotellija

Super Mario uskoro postaje slobodan igrač

Pregovori u toku: Ambiciozni pokušaj trećeligaša da dovede Balotellija

Pitanje nije da li će, nego kada će tačno Mario Balotelli zvanično napustiti Bresciju. Davno je "pukla tikva" na Rigamontiju i sada se čeka završetak spora. 

Balotelli bi i prije kraja sezone mogao postati slobodan igrač, a već neko vrijeme se špekuliše gdje bi nestašni Italijan mogao nastaviti karijeru.

Argentinski velikan, Boca Juniors, je navodno bio spreman odmah ponuditi ugovor Balotelliju, ali su onda isplivale informacije da je on daleko od optimalne forme, potom se pisalo o interesu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a bilo je napisa i o ponudama iz Turske, Brazila i SAD-a.

Sada Sky Sport Italia tvrdi da su pregovori u toku i to između Balotellija i trećeligaša Coma.

Navodno je Como, koji je prošlu sezonu završio na 13. mjestu u Seriji C (Grupa A), u svom ambicioznom pokušaju da dovede Balotellija spreman ispuniti njegove finansijske zahtjeve.

Como je inače "ugašen" i stavljen na aukciju nakon teških finansijskih problema koji su kulminirali u sezoni 2016/2017. Klub je kupila supruga Michaela Essiena, ali "novi Como" nije naslijedio mjesto u Seriji C, pa se morao vratiti u amatere, u Seriju D. Ipak, već 2019. se klub iz Lombardije vratio u profesionalni fudbal.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi