Prekida se takmičenje u La Ligi?

Haos zbog koronavirusa

Prekida se takmičenje u La Ligi?

Endin Čaušević

U ponedjeljak navečer rukovodstvo italijanske Serije A saopštilo je da se prekida takmičenje u ovom prvenstvu zbog epidemije koronavirusa, a čini se da ćemo isti scenario gledati i u Španiji.

La Liga je jučer objavila da je donesena odluka da se naredna dva kola u španskom prvenstvu igraju pred praznim tribinama, ali sada je upitno da li će se utakmice uopšte odigrati.

Španski mediji pišu danas da čelnici La Lige ozbiljno razmišljaju o tome da prekinu takmičenje u španskom prvenstvu zbog toga što se koronavirus velikom brzinom širi u ovoj zemlji.

Novo kolo La Lige počinje već u petak kada će Real Madrid ugostiti Eibar, a konačna odluka oko toga da li će se liga prekinuti bit će poznata sutra. No, situacija nije nimalo optimistična i gotovo je sigurno da se La Liga neće igrati najmanje dvije sedmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fudbalski savez Španije već je saopštio da želi da se prekinu takmičenja u svim rangovima španskog fudbala, ali konačnu riječ u ovom slučaju ima rukovodstvo La Lige. Šta će oni odlučiti znat će se vrlo brzo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti