Preko 450.000 čitatelja ugledne Marce odabralo najboljeg svih vremena

Vođena je velika borba

Preko 450.000 čitatelja ugledne Marce odabralo najboljeg svih vremena

Admin Čaušević

Španska Marca je jedan od najuglednijih i najrelevantnijih svjetskih sportskih listova koji postoji od još od 1938. godine. 

Prethodnih dana Marca je na svojoj web stranici omogućila svojim čitateljima da izberu najboljeg svih vremena. Kreiran je kostur akete poput nokaut faze nekog fudbalskog takmičenja.

U finalu su se našla dvojica fudbalera koji dominiraju godinama. Naravno, riječ je o Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju. Zabilježeno je preko 450.000 glasova, a pobjedu je odnio portugalski as.

Messi je dugo vremena bio u vodstvu, ali ga je u posljednji tren Ronaldo uspio prestići. CR7 je na kraju skupio 54 % odnosno 246.000 glasova. Argentinac se morao zadovoljiti sa 46 % odnosno 209.000.

Inače, Ronaldo se finale plasirao pobjedom u glasanju nad velikim Diegom Armando Maradonom (59 %: 41 %), dok je Messi bio bolji od brazilskog Ronalda Nazaria da Lime.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Borba za treće mjesto je bila vrlo tijesna, čak nezvijesnija od finalne. U brazilsko-argentinskom derbiju Ronaldo je za dlaku slavio ispred Maradone (51 %: 49 %).

Top Komentari

ratip irats
Ugledna Marca, koja je nezvanicno glasilo Real M. U ovom glasanju Messi nikad nebi pobijedio!!
6 5
Goran3
Rona majstor najbolji ikad !
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi