Preko blata Premijer lige do pakla Evropske lige
Najbolji premijerligaški klubovi najbitnije svoje utakmice igraju u nehumanim uslovima, zimi u blatu, ljeti po zvizdanu

Sarajevo danas s najtežim mogućim protivnikom

Preko blata Premijer lige do pakla Evropske lige · Komentar

Fudbalski klub Sarajevo ispucalo je valjda sav mogući repertoar nesreća od početka minule sezone do izvlačenja parova za Evropsku ligu ove.

U šizofrenoj atmosferi negdje tačno u ovo doba prošle godine s centra je koševski tim primio gol protiv Moldavaca, poluamaterske Zarje čiji su igrači zbunjeni proslavljali svoj najbolji rezultat u historiji nakon nadrealistične utakmice na Koševu. Bilo je tu svega: prečki, stativa, promašenog penala, postignutih i primljenih golova, potom još promašenih penala... jednom riječju neviđenih budalaština.

Krenulo je sve po zlu zapravo malo ranije. Penali su im bili kobni i u finalu Kupa protiv Širokog.

Sezona je započela zastrašujuće da gore nije mogla, pa je bilo logično da se nastavi u istom ritmu. Suludostima nije bilo kraja dok na klupu nije sjeo Husref Musemić a onda je i pod njegovim vodstvom početkom prethodne polusezone tim malo-malo doživljavao krahove.

U Sarajevu se nadaju da je loš period obilježen pehovima i nesrećama iza njih. Nadaju se da je nesreća na žrijebu posljednja u nizu.

Dobili su skromni Banants, što? Ljudi gube od ruskih drugoligaša po deset nula.

Stoji sve to, ali daljeg i goreg protivnika za igrati sa njim nije bilo. Sarajevo je zbog toga u Armeniju krenulo tri dana ranije a da sve bude još nesretnije i nevjerovatnije sponzor kluba kojem je prebacivanje s tačke a na tačku b osnovna djelatnost - ne vozi u Armeniju! Iz tog razloga se i krenulo još u nedjelju.

Tako su igrači u putu izgubili čitav dan i na odredište došli u gluho doba noći a sve da bi danas odigrali utakmicu na planiranih 35-40 stepenčića. Znači, nema gore.

Ali, eto. Previše su zaista doživjeli lošeg u ovih godinu dana da bi sad ostali bez sreće i protiv slabijeg protivnika. Valjda je sa žrijebom ispucana ta kvota. Valjda će Sarajevo danas pokazati da je bolji i s razlogom afirmiraniji tim u Evropi, valjda će konačno bordo tim odigrati kvalitetnu prvu evropsku utakmicu jer i onda kada se s Borusijom Moenchengladbach igralo, prvi mečevi protov redom sve i jednog protivnika nisu bili za pohvalu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Današnji meč u Jerevanu bit će prvi evropski za Husrefa Musemića na klupi Sarajeva nakon 2013. i sramotnog ispadanja od albanskog Kukesija. Tada nije bilo dobro, pa Musemiću želimo da njegov tim bude uspješan kao u sezoni ranije, kada je u prvom zvaničnom nastupu Sarajevo dobilo Hibernians doduše kući sa 5:2, a onda eliminiralo bugarski Levski.

Dobri evropski rezultati trebaju nam zbog opće slike bh. fudbala, valjda je vrijeme da naši timovi zagaze barem u evropski avgust.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Kettenhund
Evo krecu tekstovi za one kmetove, sto se bune kada ss pise o Srbiji, o Hrvatskoj, o Svjetskom... Kaze sta koji klinac pisete o njima... Sad krecu BiH tekstovi. "Ukradena kosacica sa stadiona u Bugojnu", "Sudija psovao majku igracima", "Farbali lopte sprejevima, da bi se igralo po snijegu"... Te nam naslove daj, to hocemo da citamo, jbo SP, jbo Ligu Sampiona...
9 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi