Prekršeno obećanje koštalo je Manchester United sjajnog transfera
Mladi defanzivac jednostavno blista na terenu u dresu Leipziga. Ove sezone je nastupio u 20 utakmica u svim takmičenjima (Foto: EPA)

Sve su upropastili

Prekršeno obećanje koštalo je Manchester United sjajnog transfera

M. Šljivak

Manchester United već godinama unazad muku muči sa defanzivnom linijom.

Crveni đavoli konstantno traže pojačanja u odbrani, a narednog ljeta im je prvi cilj dovođenje zvijezde RB Leipziga Dayota Upamecana.

Francuski fudbaler sa samo 20 godina igra zaista fantastično. Od dolaska iz Salzburga 2017. godine postao je standardan i važi za jednog od najvećih potencijala evropskog fudbala.

Njegove igre su privukle pažnju velikana. Među njima je i Manchester United, koji je Upamecana mogao imati u svom sastavu još 2015. godine.

Iako je imao samo 16 godina, Upamecano je već tada pokazivao veliki talenat. Znalo se da će izrasti u odličnog defanzivca, a sanjao je o prelasku na Old Trafford.

Sve je bilo dogovoreno. United je ekipi Valenciennesa bio spreman platiti dva miliona funti, ali su zatim u rukovodstvu Uniteda odlučili prekršiti obećanje dato njegovoj porodici.

"Sanjao je o prelasku na Old Trafford. Čelnici Uniteda su došli sa ponudom pred nas i sve je išlo ka dogovoru. Obećali su stan za porodicu, ali su iznenada promijenili dogovor u šest plaćenih boravaka za njegovu porodicu godišnje. To nije dovoljno kada želite dovesti tako mladog igrača. Želio sam da Dayot ima stabilan emotivni život van terena i otišli smo u Salzburg", rekao je njegov menadžer Thierry Martinez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mladi Francuz je napravio odličan izbor kluba. Dokazao se u Salzburgu i za 10 miliona eura je 2017. godine prešao u Leipzig.

United će sada morati da izdvoji mnogo više novca. Cijena mladog fudbalera je 100 miliona eura i njemački tim će ga pustiti samo ako neka ekipa ponudi ovu cifru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi