Van Dijk nije osvojio priznanje, ali nakon ceremonije je dao gospodsku izjavu

Holanđanin nije razočaran

Van Dijk nije osvojio priznanje, ali nakon ceremonije je dao gospodsku izjavu

Holandski reprezentativac Virgil Van Dijk nije bio razočaran nakon što je Lionel Messi sinoć u Milanu proglašen za najboljeg igrača svijeta. 

Van Dijk je bio prvi favorit po kladionicama za osvajanje ovog prestižnog priznanja, zbog toga su mnogi ostali iznenađeni kada je pročitano Messijevo ime.

Ipak, nakon ceremonije sjajni Holanđanin nije bio razočaran.

"Ljudi koji su glasali donijeli su odluku i ja to prihvatam. Ne možete porediti Messija i mene kao fudbalere jer smo mi totalno drugačiji. Vrlo sam ponosan na sebe jer sam se našao ovdje", kazao je Van Dijk.

Van Dijk je izabran u idealnih 11 u Evropi, a za kraj je novinarima rekao da ne može biti razočaran.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Razočaran? Ne možeš biti razočaran", dodao je defanzivac Liverpoola.

Podsjetimo, on je u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka Evrope sa Liverpoolom, a također je igrao finale Lige nacija sa svojom Holandijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi