Sarajevo i sjajni Aleta zaustavili Tuzla City, Željezničar i Zrinjski se uključili u borbu za titulu

Premijer liga BiH U-15

Sarajevo i sjajni Aleta zaustavili Tuzla City, Željezničar i Zrinjski se uključili u borbu za titulu

H. Zilić

Odigrani su mečevi šestog kola Premijer lige BiH U15 u elitnoj ligi ili tačnije Ligi za prvaka, a do kraja nas očekuje prava ludnica u borbi za titulu.

Lider Tuzla City je remizirao sa Sarajevo 0:0. Imali su Tuzlaci više od igre, stvorili su nekoliko ozbiljnih prilika, ali na golu Sarajeva briljirao je omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine Adin Aleta sa nekoliko fenomenalnih intervencija i najzaslužniji je što je Sarajevo danas ostalo neporaženo.

Remi Tuzla Citya i Sarajeva iskoristili su Željezničar i Zrinjski.

Pioniri Željezničara su u gostima savladali Velež sa 1:2. Strijelci za Plave bili su Grebović u 30. i Đorda u 34. minuti, za Velež je pogodio Džinović u 17. minuti.

Ovim trijumfom Željezničar je stigao do 61 boda koliko ima i lider Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Dva boda iza Tuzla Citya i Željezničara je Zrinjski koji je danas u šestom kolu Lige za prvaka savladao Borac sa 1:0, a gol odluke postigao je Šakota u 17. minuti utakmice.

Tuzla City, Željezničar i Zrinjski su u dva boda razlike i u posljednja četiri kola vodit će veliku borbu za prvaka Bosne i Hercegovine u pionirskoj konkurenciji.

Top Komentari

rabodimis
Zapita se covjek sa ovim rezultatima i stanjem na tabelama u sta odose onolika ulaganja u akademiju.. Ko tamo radi i sta radi, rezultati su tragicni, druga - treca godina za redom.. Imaju neki dobar izgovor 100%, samo nece da kazu il su rekli a ja fulio..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije