"Premier liga je važnija za Guardiolu jer već neko vrijeme nije bio u finalu Lige prvaka"
Pep Guardiola smatra da je važnije osvojiti naslov u Premier ligi nego naslov u Ligi prvaka

Trener Liverpoola odgovorio na nedavne tvrdnje Španca

"Premier liga je važnija za Guardiolu jer već neko vrijeme nije bio u finalu Lige prvaka"

S. Pašalić

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je nedavno izjavio kako je osvajanje Premier lige važnije od osvajanja Lige prvaka.

Tako ne misli trener Liverpoola Jurgen Klopp koji priprema svoju ekipu za finale Lige prvaka protiv Tottenhama, a klubu sa Anfielda će ovo biti druga godina zaredom da igra finale ovog takmičenja.

Nijemac je odgovorio na izjavu Guardiole i tvrdi da je zbog dugog izostanka iz finala ovog takmičenja, bivši trener Barcelone morao ponovo posložiti svoje prioritete.

"Premier liga je važnija za Guardiolu jer već neko vrijeme nije bio u finalu Lige prvaka", rekao je Klopp.

"Nemojte me pogrešno shvatiti, svi znamo da je on najbolji trener na svijetu i da zaslužuje sve pohvale koje dobije"

"Kažem da je Liga prvaka važnija jer još uvijek mogu pobijediti i već smo izgubili Premier ligu, jer imaju bolju ekipu i mislim da je naša sezona bila bolja od njihove"

"Želimo ići što je dalje moguće, to znači da želimo pobijediti. Čuo sam da je Pep rekao da će ga ljudi vidjeti samo kao uspješnog ako osvoji Ligu prvaka, to pokazuje koliki su problemi u tome, rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Tokom sezone morali smo se boriti protiv njih za titulu Premier lige i postoji još jedno takmičenje. Ove godine bili smo malo bolji od njih u Ligi prvaka", zaključio je Klopp.

Klopp će u subotu imati priliku da osvoji Ligu prvaka sa Liverpoolom koju je tim sa Anfielda posljednji put osvojio 2005. godina nakon čuvenog finala protiv Milana.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi