Potop Chelseaja na St. James Parku
Foto - EPA

Premiership, 13. kolo

Potop Chelseaja na St. James Parku

Midhat Šljivak

Newcastle je u 13. kolu engleske Premier lige pregazio Chelsea na St. James Parku. Bilo je 4:1 za Svrake.

Newcastle je odigrao fenomenalan meč protiv Chelseaja. Svrake su deklasirale Plavce s 4:1.

Isak je doveo domaće u prednost od 1:0, a gosti su se u igru vratili u 23. minuti meča fenomenalnim golom Raheema Sterlinga iz slobodnog udarca.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor da bi u nastavku Newcastle došao do trijumfa. U samo dvije minute došli su do prednosti. Prvo je Lascelles zabio za 2:1, a minut kasnije Joelinton zabija za 3:1.

Reece James je u 73. minuti isključen i to je olakšalo posao domaćim koji preko Gordona u 83. minuti postavljaju konačan rezultat od 4:1.

I u ostalim današnjim utakmicama bilo je golova. Na svakoj minimalno tri

Oglasi

Brighton je kao gost savladao Nottingham Forest s 3:2, Bournemouth je dobio Sheffield United s 3:1, a u gostima je uspješan bio i West Ham kod Burnleya s 2:1.

Domaći trijumf ostvario je Luton koji je s 2:1 savladao Crystal Palace.

U večerašnjem terminu snage će odmjeriti Brentford i Arsenal. Topnici u ovom meču imaju šansu preuzeti vrh Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 13. kolo:

Burnley - West Ham 1:2
Luton - Crystal Palace 2:1
Newcastle - Chelsea 4:1
Nottingham Forest - Brighton 2:3
Sheffield United - Bournemouth 1:3

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi