Slavni igrač Chelseaja otkrio mračnu istinu: "Novac koji sam zarađivao nije bio moj!"

John Obi Mikel

Slavni igrač Chelseaja otkrio mračnu istinu: "Novac koji sam zarađivao nije bio moj!"

Eldar Ganibegović

John Obi Mikel, bivši nigerijski fudbaler proslavljen igrama za Chelsea, otkrio je sada mračnu stranu svoje karijere. Govorio je o novcu koji je zarađivao i da ustvari on nije bio (samo) njegov.

John Obi Mikel na veliku scenu stigao je 2006. godine kada ga je Chelsae kupio od norveškog Lyna za 20 miliona eura. Dvije godine prije toga je u Skandinaviju stigao iz rodne Nigerije gdje je igrao za Plateau United i Pepsi FA.

Čak 11 godina se Obi Mikel zadržao u Chelseaju. Za to vrijeme je s Plavcima nanizao brojne uspjehe, a bio je i član generacije koja je 2012. godine osvojila Ligu prvaka.

Nakon toga nastupao je za TJ Tedu, Middlesbrough, Trabzonspor, Stoke City i Kuwait SC, prije no što je prošle godine iznenađujuće rano odlučio da prekine karijeru.

Jasno, najviše je zarađivao kao član Chelseaja i kineskog TJ Tede. Sada je javno govorio upravo o novcu koji je zarađivao kroz karijeru i da on nije bio samo njegov.

"To je nešto o čemu se puno ne priča, ali kada dođete iz Afrike, novac koji zaradite nije vaš. Tamo imate sve svoje rođake i rođake. Tvoja sestra će se udati za nekog tipa koji samo želi ući u porodicu fudbalera i osigurati si egzistenciju. Novac za sestru onda ide njemu i on s njim radi što hoće", kaže John Obi Mikel i dodaje da se to od njega očekivalo u njegovoj kulturi.

Oglasi

"Ponekad moraš reći da je dosta. Za mene se ovaj trenutak dogodio prije nekih pet godina. Tada sam si rekao da ovo radim otkad sam počeo igrati fudbal i da moram prestati. Onda ćeš, naravno, biti negativac, prestat će te kontaktirati, ali moraš biti jak", rekao je bivši veznjak kojeg je porodica s vremenom počela ucjenjivati.

"Reći će vam ako im ne pošaljete novac, otići će u medije. Nakon svega što sam učinio za njih, vlastita me porodica ucjenjivala", zaključio je John Obi Mikel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U karijeri je John obi Mikel osvojio 12 trofeja, od čega 11 s Chelseajem i jedan s Nigerijom. S reprezentacijom je osvojio Afrički kup nacija 2013. godine, a za Nigeriju je ubilježio 89 nastupa i postigao šest golova.

Kada su trofeji s Chelseajem u pitanju, osim pomenute Lige prvaka osvojio je Evropsku ligu, dva Premiershipa, dva Liga kupa, četiri FA Cupa i jedan Community Shield.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti