Nizozemac mijenja Kloppa na klupi Liverpoola: "On donosi lud i seksi fudbal..."
Nevjerovatni Nizozemac uskoro bi trebao postati novi menadžer Redsa (Foto: EPA)

Slot sjeda na klupu Redsa

Nizozemac mijenja Kloppa na klupi Liverpoola: "On donosi lud i seksi fudbal..."

Midhat Šljivak

Liverpool je jako blizu imenovanja novog menadžera. To će po svemu sudeći biti Nizozemac Arne Slot.

Jurgen Klopp odlučio je nakon devet godina napustiti klupu Liverpoola. Iskusni stručnjak želi da se odmori od posla, a rukovodstvo Redsa odavno je u potrazi za njegovim nasljednikom.

Kao potencijalne zamjene spominjali su se Xabi Alonso, Roberto De Zerbi i Ruben Amorim, no na kraju niko od njih neće zamijeniti Kloppa. Sada je prvi kandidat za menadžera Nizozemac Arne Slot.

Ovaj 45-godišnjak već tri godine veoma uspješno vodi ekipu Feyenoorda. Njegov tim igra veoma atraktivan i efikasan fudbal, a to je ono što na Anfieldu žele gledati.

Direktni kontakti sa Slotom su već uspostavljeni. Uskoro će se zakazati još jedan sastanak na kojem će se raspravljati o ključnim dijelovima projekta.

Nizozemac je trenutno glavni favorit za menadžersko mjesto velikana s Anfielda i vidjet ćemo hoće li na kraju zaista i dobiti ovaj posao. Sve je veoma blizu realizacije.

Oglasi

Arne Slot je trenersku karijeru počeo u Cambuuru. Potom je vodio AZ Alkmaar, da bi u julu 2021. godine preuzeo Feyenoord i njegovo dovođenje se ispostavio kao pravi potez rukovodstva tima iz Rotterdama.

On je prošle godine osvojio titulu prvaka Nizozemske, ove je već uzeo Kup, a prvenstvo će završiti na drugom mjestu iza PSV Eindhovena, no sa plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka.

Treba također napomenuti da je Slot vodio Feyenoord do finala prvog izdanja Konferencijske lige u sezoni 2021/2022, ali ga je u odlučujućem meču u Tirani nadmudrio Jose Mourinho s Romom (1:0).

Slot garantuje spektakl

Nizozemski novinar Marcel van der Kraan navodi kako je bilo samo pitanje trenutka kada će neki engleski klub pokucati na vrata Feyenoorda zbog Slota.

Oglasi

On za 45-godišnjaka ima samo riječi hvale. Ističe ga kao nešto neviđeno u nizozemskom fudbalu.

"Bilo je samo pitanje trenutka kada će engleski klub pokucati na vrata zbog njega. Ne samo da je uspješan menadžer, već je impresionirao sve svojim napadačkim fudbalom i stilom kojeg gaji i Pep Guardiola", navodi Marcel van der Kraan i dodaje:

"Ne vjerujem da će ga Feyenoord spriječiti da dođe. Ipak, tražit će finu odštetu zbog činjenice da ima dvije godine ugovora."

"Igrači, klub i navijači ga vole i sigurno da ne žele da ode, ali morat će Liverpool platiti dobru odštetu. Uspješan je trener, napravio je od Feyenoorda šampione, igra lud i seksi fudbal. Veoma je seksi ono što donosi na teren".

"Ovdje više nema šta osvojiti. Naredni korak je veća liga, a ne postoji veća liga od Premier lige. Bio bih iznenađen da ne prihvati ponudu Liverpoola", rekao je Marcel van der Kraan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arne Slot je Feyenoord vodio u 146 utakmica i ima učinak od 94 pobjede, 29 neriješenih utakmica i 23 poraza. Njegova ekipa zabila je čak 329 golova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Nema titule narednih 28 godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi