Blamaža Chelseaja, Tottenham kreirao čudo na jugu
FOTO: EPA

Uzbudljiv dan u Premiershipu

Blamaža Chelseaja, Tottenham kreirao čudo na jugu

H. Zilić

Dosta uzbuđenja bilo je u 14. kolu engleskog Premiershipa. Užasan dan je bio za navijače Chleseaja, a Tottenham se čupao na jugu na jugu Engleske, dok je Newcastle pokazao da se ne šali.

Chelsea je danas poražen u gostima od Brightona rezultatom 4:1. Domaćini su na poluvremenu imali 3:0.

Poveo je Birghton sa 1:0 golom Trossarda u petoj minuti, a nakon toga raspad Chelseaja.

Da će ovo biti dan za zaborav Plavcima potvrđeno je u 14. i 42. minuti kada su postigli dva autogola preko Loftus-Cheeka i Chabolaha.

Gol za goste iz Londona dao je Havertz u 48. minuti utakmice, ali to je bilo sve. Konačnih 4:1 postavio je Gross pogotkom udrugoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Tottenham se čupao u gostima kod Borunemoutha. Trešnjice su imale vodstvo od 2:0 golovima Moorea u 22. i 50. minuti utakmice.

Oglasi

Nakon toga londonski tim se vraća. Na 1:2 smanjio je Sessegnon u 57. minuti na dodavanje Hojbjerga, dok je poravnanje gostima donio Davies u 73. minuti, asistent je bio Son.

Potpuni preokret Tottenhama vidjeli smo u drugoj minut sudijske nadoknade kada je Bentacour pogodio za konačnih 2:3.

Zanimljiv je bio i duel Brentforda i Wolverhamptona koji je okončan rezultatom 1:1. Crystal Palace je bio bolji od Southamptona sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle se ne šali ove sezone i danas su odigrali još jedan sjajan meč. U finišu utakmice vode 4:0 protiv Aston Ville, a ovaj meč je kasnio sa početkom drugog poluvremena zato su ostali dueli ranije završeni.

Dvostruki strijelac za Svrake bio je Wilson, a golove su postigli još Joeliton i Almiron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi