Sheffield United držao Aston Villu u šaci do 98. minute
FOTO: Twitter/Sheffield United

Drama u finišu

Sheffield United držao Aston Villu u šaci do 98. minute

Haris Zilić

U 18. kolu engleskog Premiershipa uzbudljiv duel odigrali su Aston Villa i Sheffield United, a gostima je malo nedostajalo da potpuno šokiraju Villa Park, završeno je rezultatom 1:1.

Odmah uzbuđenja u 11. minuti na sceni je bio VAR nakon jednog duela u kojem su domaći tražili penal, ali na kraju se igra samo nastavila.

U 18. minuti Diaby je sjajno pokušao, Foderingham brani njegov udarac, a u 23. minuti pokušava i Konsa za domaće, ostalo je 0:0.

Diaby ponov u prilici u 26. minuti, nije dobro šutirao iz obećavajuće pozicije, da bi minut kasnije gosti zaprijetili preko Slimanea.

Do kraja prvog poluvremena još tri dobre prilike za Villu, ali odbrana gostiju je bila na visini zadatka. I Sheffield je imao šansu preko Archera u 39. minuti, ostalo je 0:0 nakon prvog poluvremena.

U nastavku Villa je krenula još ofanzivnije, dobra prilika za Casha u 55. zatim i nakon kornera McGinna u 57. minuti. VAR ponovo u akciji u 61. minuti, poišten je pogodak Baileya i ništa od vodstva za domaćine.

Oglasi

Nakon silnih napada Ville stigla je surova kazna. Gosti su čekali svoju priliku i odčekali u 87. minuti. Cameron Archer je pogodio za 0:1 i eksploziju oduševljenja gostujučih igrača i navijača.

Gol je uzdrmao Villu, ali ipak do kraja utakmice domaćini uspjevaju doći do izjednačenja i to u osmoj minuti sudijske nadoknace, a za 1:1 pogodio je Zaniolo.

Iako se očekivalo da naš Anel Ahemdhodžić kao kapiten predvodi Sheffield Uniteda na teškom gostovanju, bh. reprezentativca nije bilo u rosteru. Zvaničnih informacija o razlogu odsustva 24-godišnjaka nema, a špekuliše se da bi u pitanju mogla biti neka povreda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 18. kolo:

Aston Villa - Sheffield United 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi