Evropa je Zrinjskom donijela pravo bogatstvo: I sinoćnji remi dodatna je injekcija u kasu Plemića
Navijači su i sinoć bili velika snaga Plemića

Plemići su napravili veliki uspjeh i sjajno naplatili

Evropa je Zrinjskom donijela pravo bogatstvo: I sinoćnji remi dodatna je injekcija u kasu Plemića

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Mostarski Zrinjski remijem protiv favorizovane Aston Ville (1:1) završio je svoj nastup u Evropi. Plemići su hrabro odigrali grupnu gazu Konferencijske lige i na kraju završili posljednjeplasirani u grupi, ali sa četiri osvojena boda.

Velika su to četiri boda i u Mostaru itekako mogu biti zadovoljni. Ono što će također pamtiti jeste sjajnu financijsku dobit koji su napravili igranjem u Evropi.

Plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige Zrinjski je inkasirao 3.651.000 eura, a zatim je za svaki uspjeh u grupnoj fazi također uslijedila nagrada.

Plemići su u prvom kolu grupne faze savladali Alkmaar sa 4:3, te tada osvojili pored tri boda i 500.000 eura, a zatim su na ostalim utakmicama poraženi.

Sinoć su pogotkom Malekinušića remizirali (1:1), te inkasirali dodatnih 166.000 eura. Toliko vrijedi svaki remi, dok je pobjeda 500.000, a poraz naravno ne donosi ništa.

Oglasi

Bh. prvak je tako inkasirao 666.000 eura za dva meča i itekako mogu biti sretni, a ostaje žal za pojedinim utakmicama gdje je Zrinjski bio blizu bodova, no na kraju je ostao 'kratkih rukava'.

Zrinjskom u ponedjeljak predstoji derbi Premijer lige sa FK Sarajevo, a zatim zimska pauza. Pauza koja će im itekako dobro doći, jer su iza sebe imali žestok raspored i igranje gotovo redovno u ritmu subota - srijeda - subota.

Za jesenjim prvakom FK Borac trenutno zaostaju čak sedam bodova i veliko je pitanje da li će uspjeti i ove sezone osvojtiti titulu prvaka. Borac se pokazao kao ozbiljan rival, a tu su iz FK Sarajevo te FK Velež.

Ivanković jasno istakao uspjeh Zrinjskog

Treba istaći da je o tome koliki je uspjeh Zrinjski napravio jasno govorio i šef struke Plemića Mario Ivanković. Ivanković je sa osmijehom na licu došao sinoć na press konferenciju.

"Maloprije sam rekao, mislim da smo zaslužili poslije duple krune, ulaska u grupu. Treba biti iskren i reći da smo zaslužili ovakav kraj. Prvenstveno igrači, kojima treba skinuti kapu za ove 32, utakmice 33. Polusezonu, koju nikad nijedan klub u Bosni i Hercegovini nije odigrao", rekao je Ivanković u uvodu, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Došla im je nagrada ta sasvim zasluženo. Meni je bila čast što sam i ja bio tu, vodio te momke i što smo došli do tog nekog, možda i najvećeg rezultata u historiji kluba."

Pitanje je i da li će Ivanković ostati na klupi Plemića jer je doveden kao privremeno rješenje poslije rastanka sa Krunoslavom Rendulićem. Sve će biti jasnije nakon meča sa FK Sarajevo i zimske pauze.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Cemu komentari o stadionima kad se vijest odnosi na uspjesan nastup Zrinjskog u Evropi ove godine? Zasto se o tome ne komentarise?
3 0
user1684265579
Koji kompleksi imaju za velezov stadion a Velez napravio i ovaj sto su oni ukrali
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi