Nema ga na Villa parku: Tik pred meč sa Aston Villom Ahmedhodžić dao povod da se priča o njemu

Šta je razlog odsustva?

Nema ga na Villa parku: Tik pred meč sa Aston Villom Ahmedhodžić dao povod da se priča o njemu

Admin Čaušević

Anel Ahmehodžić je ponovo u centru pažnje. Ovaj put razlog je njegovo odsustvo sa Villa Parka pošto ga uopšte nema u kombinacijama za utakmicu protiv Aston Ville. 

Iako se očekivalo da Ahemdhodžić kao kapiten predvodi Sheffield Uniteda na teškom gostovanju, bh. reprezentativca uopšte nema u rosteru. 

Zvaničnih informacija o razlogu odsustva 24-godišnjaka nema, a špekuliše se da bi u pitanju mogla biti neka povreda.

Ipak, ima i onih koji smatraju da Ahmehodžić večeras ne igra jer mu prijeti suspenzija, odnosno naredni žuti kraton znači i kazna od jednog meča neigranja.

Oštrice na Boxing Day igraju protiv Luton Towna, direktnog rivala u borbi za opstanak pa možda zato žele sačuvati Ahmehodžića u timu.

Oglasi

Uglavnom mnogi su iznenađeni njegovim odustvom sa Villa Parka pošto prethodnih dana nije ništa upućivalo da neće igrati. 

Proteklih sedmica Ahmehodžić se našao u centru pažnje pošto je postao prvi kapiten u sedam godina da je odbio nositi traku sa duginim bojama kao znak podrške LGBTQ+ osobama.

"Velika čast je bila biti kapiten kluba prvi put u karijeri. Ekipa je igrala puno bolje nego ranije i imamo se čemu nadati. Radujem se sljedećoj utakmici. Hvala Allahu", napisao je tada Ahmedhodžić na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije tokom sezone defanzivac je imao problema sa povredama pa ga nije bilo i na okupljanjima reprezentacije BiH zbog čega je u jednom trenutku zaradio i suspenziju.

U svojoj prvoj sezoni u Premiershipu Ahmedhodžić je do sada skupio 13 nastupa. Svaki put je krenuo kao starter i na terenu bi proveo cijeli susret.

Top Komentari

Zax
Ma decko je jedna katastrofa u ljudskom smislu,umislio da je babo a zena nezna kuda udara
1 0
BosanskaSvedska
Kuci jede burek!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti