Ahmedhodžić i Sheffield loše otvorili sezonu, Brighton nastavio gdje je stao u maju
FOTO: Reuters/Craig Brough

Premiership, 1. kolo

Ahmedhodžić i Sheffield loše otvorili sezonu, Brighton nastavio gdje je stao u maju

H. Zilić

Odigrana su četiri duela prvog kola engleskog Premiershipa u tradicionalnom terminu subotom od 16 sati, a strijelci su bili raspoloženi odmah na startu sezone. U četiri utakmice vidjeli smo devet golova.

Sheffield United je loše otvorio povratničku sezonu u društvo najboljih.

Tim iz grada čelika poražen je na domaćem terenu od Crystal Palacea rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Edouard u 50. minuti na asistenciju Ayewa.

U timu Sheffielda u startnoj postavi je bio i naš Anel Ahmedhodžić, ali nisu Anel i društvo baš dobro otvorili novu epizodu u Premiershipu.

Brighton će čini se i ove sezone biti opasan, tako da prošlosezonsko šesto mjesto nije slučajnost.

Oglasi

Iako su prodali dosta igrača, promijenili tim, Brighton je nastavio gdje je stao u maju. U prvom kolu deklasirali su novog premijerligaša ekipu Lutona sa 3:1.

Strijelci za Brighton bili su March, Joao Pedro, Adingra i Ferguson, dok je za goste pogodio Morris iz penala.

Everton je ponovo loše ušao u sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karamele su poražene na svom terenu od Fulhama rezultatom 1:0, fol za goste iz Londona postigao je De Cordova-Reid u73. minuti.

Duel Borunemotuha i West Hama azvršem je remijem rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi