Crystal Palace zabio gol Sheffieldu, Ahmedhodžić je mogao bolje reagovati

Nije pazio na Edouarda dovoljno dobro

Crystal Palace zabio gol Sheffieldu, Ahmedhodžić je mogao bolje reagovati

Endin Čaušević

Sheffield United igra na svom terenu protiv Crystal Palacea meč prvog kola nove sezone Premiershipa. U najjačem rangu engleskog fudbala debitovao je i Anel Ahmedhodžić, ali naš bh. reprezentativac neće baš po dobrom pamtiti današnji susret.

Sheffield je prošle sezone dominantno uspio da izbori plasman u Premiership, a upravo je Ahmedhodžić bio jedan od ponajboljih igrača ovog kluba.

Iako je nekoliko klubova bilo zainteresovano za bh. defanzivca na kraju je on odlučio da ostane u Sheffieldu i okuša se u najjačoj ligi na svijetu.

Ahmedhodžić je zaigrao danas od prve minute protiv Crystal Palacea i u prvom poluvremenu je bio zaista veoma dobar, no početak drugog dijela neće baš pamtiti po dobrom.

Crystal Palace je uspio da dođe do prednosti u 50. minuti utakmice kada je Jordan Ayew prošao po desnoj strani i ubacio loptu u peterac, a tu se najbolje snašao Eduard koji pogađa za vodstvo gostiju iz Londona od 1:0.

Oglasi

U ovoj akciji u centru pažnje našao se upravo Ahmedhodžić koji, mora se priznati, nije baš najbolje reagovao.

Upravo je bh. defanzivac bio zadužen za Edouarda, ali prilikom dodavanja Ayewa napadač gostiju je uspio pobjeći dovoljno Ahmedhodžiću da zakači loptu i pošalje je u mrežu Sheffield Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekoliko minuta kasnije Ahmedhodžić je dobio i žuti karton zbog jednog nešto oštrijeg prekršaja.

No, do kraja utakmice ima još da se igra i nadati se da će Ahmedhodžić i društvo uspjeti izbjeći poraz na svom terenu.

Top Komentari

King_Kenny
...ja u nevjerici gledam kakve vi gluposti pisete...
0 1
Ade1
@King_Kenny drago mi je sto si se vratio na ss.ba ali drug ovdje je Anel morao bolje reagovati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi