Pet golova na Anfieldu i teško izborena pobjeda Liverpoola

Utakmice Premiershipa

Pet golova na Anfieldu i teško izborena pobjeda Liverpoola

E. Oštraković

Odigrane su četiri utakmice u okviru 32. kola Premiershipa, a ostvareni su neki veoma zanimljivi rezultati na tim susretima.

Liverpool je na svom terenu dočekao Nottingham Forest, te je odigrana veoma dobra utakmica na kojoj je viđeno pet golova.

Nakon prvog poluvremena niko nije mogao ni slutiti da će do kraja utakmice biti postignuto pet golova, jer je rezultat bio 0:0.

Već u 47. minuti viđen je prvi gol. Fabinho je upisao asistenciju, a Liverpool je u vodstvo doveo Diogo Jota za veliko slavlje domaćih.

Ipak, četiri minute kasnije rezultat je ponovo bio neriješen. Gibbs-White je asistirao, a gol za poravnanje postigao je Williams.

Diogo Jota je u 55. minuti positgao svoj, ali i drugi gol za Liverpool na ovoj utakmici i činilo se da će to biti konačan rezultat utakmice.

Oglasi

Ipak, još dva gola do kraja susreta. Gibbs-White je u 67. minuti ponovo poravnao, ali su gosti opet izdržali jako kratko.

U 70. minuti postavljen je konačan rezultat utakmice. Alexander-Arnold je upisao asistenciju, a strijelac gola za pobjedu bio je Salah.

Brentford je na svom terenu umalo upisao iznenađujuću pobjedu protiv Aston Ville koja igra zaista sjajno u posljednje vrijeme.

Gol za vodstvo domaćih viđen je u 65. minuti. Mbuemo je asistirao, a strijelac je bio Toney. Gosti su u 88. minuti preko Douglasa Luzia došli do poravnanja i na kraju su izborili bod na ovom susretu.

Crystal Palace i Everton odigrali su neriješeno, a navijači na ovom susretu nisu vidjeli niti jedan gol.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester je nakon sjajnog preokreta ostvario pobjedu kod kuće protiv Wolverhamptona. Cunha je doveo goste u vodstvo od 1:0 u 13. minuti utakmice.

Gol za poravnanje viđen je u 36. minuti, a strijelac je sa bijele tačke bio Iheanacho. Pobjedu domaćoj ekipi donio je Castagne golom u 75. minuti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi