Klopp lupio šakom o sto i poručio igračima: "Momci, ovo vam je karta za prvih 11"

Bez toga ništa

Klopp lupio šakom o sto i poručio igračima: "Momci, ovo vam je karta za prvih 11"

E. Ganibegović

Liverpool igra katastrofalnu sezonu u kojoj neće osvojiti niti jedan trofej, a pod velikim znakom pitanja je i nastup u Ligi prvaka naredne sezone. Sada je Jurgen Klopp imao šta da kaže svojim igračima.

Već je Liverpool ispao iz engleskih kupova i iz Lige prvaka, dok u Premier ligi ne stoje dobro kada je u pitanju borba za prve četiri pozicije koje donose plasman u Ligu prvaka.

Redsi su na osmoj poziciji s 47 poena, devet manje od Newcastlea koji je četvrti i do kraja sezone će pred njima biti težak zadatak da uhvate posljednji vagon voza koji vodi u elitno klupsko takmičenje.

Trener aktuelnog viceprvaka Evrope i Engleske, Jurgen Klopp, nedavno je izjavio da je i on sam svjestan da je tu zbog zasluga iz prošlosti, a sada je javno kritikovao i igrače.

Njemački stručnjak javno je poručio šta će igračima Liverpoola biti karta za ukazak u prvih 11, a sve na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice protiv Nottingham Foresta.

"Karta za ulazak u ovaj tim je pritisak. Tu sve počinje. Bilo je toliko utakmica u kojima mi se to nije dopalo. Prednja šestorka to može prilično dobro, ali moramo se promijeniti. Moramo nešto promijeniti u pet utakmica koje igramo naredne dvije sedmice. 

Oglasi

Svi će igrati, ali ulaznica za prvih 11 će biti želja za povratkom lopte. Posebno protiv timova koji se brane, inače nas čekaju kontranapadi. To je važna stvar u smislu donošenja odluka za prvih 11", rekao je Klopp.

Podsjetimo, Liverpool je u Ligi prvaka ispao već u osmini finala u dvije utakmice protiv Real Madrida, a vidjet ćemo da li će se uspjeti plasirati u to takmičenje za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon pet vezanih utakmica bez pobjede, Redsi su prije četiri dana sa 1:6 na gostovanju savladali Leeds i najavili bolje dane, no pitanje je da li će oni doći. Ostaje da vidimo.

Upravo prije serije od pet mečeva bez pobjede, Liverpool je na Anfieldu s čak 7:0 porazio Manchester United i tada niko nije ni slutio da će uslijediti ogroman pad, no dogodilo se.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Klopp je ovako iscijedio i Dortmund i zadnju sezonu kada je dobio nogu su bili u zoni ispadanja.
0 0
Hajde izborio si kup djeda mraza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi