Premije za Evropu Želju bi mogle koštati Evrope

Problemi na Grbavici

Premije za Evropu Želju bi mogle koštati Evrope

A. Beganović

Višestruki bosanskohercegovački prvak, FK Željezničar, mogao bi ostati bez nastupa u Evropi i ako isti izbori na terenu. 

Naime, klub s Grbavice nekadašnjem treneru Slavku Petroviću je isplatio dugovanja ali nezvanično par dana kasnije no što je trebao prema procesu licenciranja za nastup u Evropskim takmičenjima.

Radi se o dugovanju bivšem treneru na osnovu izborenog nastupa u Evropu u iznosu od oko 42.000 KM uz pripadajuće kamate.

Petrović je otkaz u Željezničaru dobio 23. jula 2017. a par nedjelja kasnije njegov advokat je poslao zahtjev Plavima za isplatu premija za Evropu na koji s Grbavice nisu reagovali.

Nakon toga je njegov advokat podnio tužbu FIFA-i koja je presudila u Petrovićevu korist 19. septembra 2018. godine. Željezničar je dobio rok za isplatu cjelokupnog iznosa, oko 42.000 KM do 3. oktobra prošle godine. No, s obzirom da opet Željeznicar nije ništa uradio Petrovićev advokat je poslao pismo Željezničaru, a par dana kasnije tadašnja Uprava na čelu sa Misimovićem uplatila je na račun svog nekadašnjeg trenera samo 2.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga Petrovićev advokat se ponovo obratio NSBiH i Želji kojem je dat rok do 4. marta ove godine da isplati preostalih 40.000 KM. I isplaćen je Petroviću cjelokupni iznos ali ne u zadatom roku, odnosno posljednja rata od 20.000 KM na račun Petrovića je navodno legla 3. aprila što zapravo prema procesu licenciranja i predstavlja problem Željeznicaru s obzirom da se radi o probijanju rokova s čim je Petrovićev advokat upoznao i Savez 1. aprila.

Bilo kako bilo, nekadašnji trener Plavih je uz pomoć FIFA-e naplatio svoj pošteno zarađeni novac, a ukoliko se ovi navodi pokažu tačnim veliko je pitanje da li će Željeznicar dobiti licencu za evropsko takmičenje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Fce
Sta ce zeljo u evropi kad imaju igrace za trece federalne lige haha
9 0
Analiticar
Tu kriminalnu organizaciju koja sebe naziva fk ili nk zeljeznicar je davno trebalo ugasiti.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi