Petak je dan za premijerligaška uzbuđenja

Na programu tri meča

Petak je dan za premijerligaška uzbuđenja

E. Škorić

Nakon što je okončana reprezentativna pauza, vraćaju nam se nacionalna prvenstva, a u petak (danas) na programu su čak tri meča 11. kola Premijer lige BiH.

Dešavalo se iz kola u kolo da se jedna utakmica stavi petkom, no ovaj put čak tri, što je polovina kola. Također, treba naglasiti da se radi o izuzetno zanimljivim mečevima koji će itekako privući pozornost sportske javnosti u BiH.

Današnji premijerligaški program počinje od 15 sati utakmicom Tuzla City - Zrinjski na Tušnju. Duel j eto ambicioznih ekipa koje igraju toplo - hladno ove sezone, pa su im neophodna tri boda da se priključe vrhu.

I jedni i drugi porazom su dočekali reprezentativnu pauzu, ali danas je imperativ i jednima i drugima pobjeda. Očekuje nas sasvim sigurno neizvjestan meč. Zrinjski je možda u nešto boljoj formi, ali Mostarci imaju bolji međusobni omjer, mada to u konačnici ne mora ništa da znači. Činjenica je ipak da je na Tušnju danas sve moguće. 

Kvote za meč FK Tuzla City - HŠK Zrinjski pogledajte u MOZZART kladionici.

Zanimljivo bi moglo biti i u Bijeljini u utakmici od 18 sati. Radnik dočekuje Borac i ovdje se radi o duelu ekipa sa potpuno drugačijim ambicijama u ovom trenutku. Domaćin sa sedam bodova razmišlja isključivo o ostanku, a Borac sa 21 bodom trenutno jedan od kandidata za titulu.

Ovdje se svakako prednost daje gostima iz Banjaluke koji su u seriji od tri pobjede, dok je Radnik pod pritiskom nakon dva uzastopna poraza, naročito trener Slavko Petrović koji bi mogao dobiti i otkaz u slučaju novog poraza.

Kvote za meč FK Radnik - FK Borac pogledajte na sajtu MOZZART kladionice.

I za kraj programa duel starih rivala u Mostaru na stadionu Rođeni od 20 sati. Velež će ugostiti Slobodu i preuzeo je ulogu favorita, no Sloboda je ove sezone imala nekoliko zapaženih igara i rezultata, pa će Tuzlaci svakako tražiti svoju šansu i na gostovanju kod Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slobodi je primarni cilj ostati u ligi, Velež pak želi u Evropu i sa eventualnom pobjedom primakao bi se pozicijama koje donose plasman na evropsku scenu.

Kvote za meč FK Velež - FK Sloboda pogledajte na sajtu MOZZART kladionice.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodas
deri Vrapčićku prćiju
2 3
Juve88
U Premijer ligi nema uzbuđenja aaa jok, uhh uhh ima ima al ne sa igračima los im kvalitet(sem par njih) imamo mi sudije ko nigdje na svijetu ee eto uzbuđenja.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti