Nedjelja za premijerligaške sladokusce: Tri meča u tri termina, jedan za drugim

Susreti 14. kola

Nedjelja za premijerligaške sladokusce: Tri meča u tri termina, jedan za drugim

Admin Čaušević

Nedjeljni program 14. kola Premijer lige donosi tri meča i to u tri različita termina pa se može reći da će ljubitelji bh. fudbala doći na svoje.


Sve će početi možda i najzanimljivijim mečom. U 13 sati na stadionu Tušanj snage će odmjeriti Tuzla City i - Sarajevo.

Domaći će nastojati da odigraju što bolji meč te će za cilj imati skidanje skalpa bh. šampionu koji istina neće biti u najjačem sastavu.

Mersudin Ahmetović je od ranije povrijeđen, nema suspendovanih Besima Šerbečića i Harisa Handžića, dok je pod znakom pitanja i nastup Hrvaja Milićevića te Tina Sven Sušića koji nisu igrali ni derbi.

Bordo tim je skoro godinu bez poraza, a cilj je na pauzu otići u što boljem raspoloženju što je najavio i Vinko Marinović.

"Očekuje nas jedan kvalitetan protivnik s kojim smo mi igrali ovdje i koji je stvarno bio dosta bio u prvoj utakmici koju smo igrali na Koševu. Međutim, došlo je i tu do promjene trenera koji je sigurno donio nešto novo u ova dva kola tako da nas sigurno očekuje jedna teška utakmica, ali naravno mi se spremamo i za sve ostale ove utakmice koje smo igrali. Želimo da igramo što kvalitetnije kako bismo na ovu pauzu otišli u što boljem raspoloženju", kazao je Marinović.

"Za nas je ovo utakmica istine. Odvest će nas negdje. Bitan je taj voljni momenat od prve minute, trebaju nam tri boda i želimo, moramo da slavimo. Moji momci su nakon Širokog Brijega bili na koljenima, pokazali su da su karakterni momci i ta slika mi je dala još veći motiv i volju. Ta slika mi je vodilja da napravimo nešto više. Znam da možemo, bez obzira na brojne probleme“, poručio je trener Tuzla Cityja, Nermin Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 15 sati prvi od dva međusobna duela u sedam dana igrat će Velež i Široki Brijeg. Rođeni će tražiti iskupljenje za poraz u gradskom derbiju, dok se Široki polako diže nakon što je ovaj tim bio "pokošen" koronavirusom. Za goste zbog suspenzije neće igrati defanzivac Stjepan Radeljić.

U 17 sati pod svjetošću reflektora u Bijeljini će početi duel Radnika i Zrinjskog. Bit će to sudar učitelja Slavka Petrovića i učenika Mladena Žižovića. Plemići su dobili dva hercegovačka derbija i u Semberiju stižu po puni plijen. Na drugoj strani domaći imaju problema s igračkim kadrom, ali će sigurno dati sve da dođu do pozitivnog rezultata jer im je neophodan svaki poen u borbi za opstanak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi