Zrinjski i Borac u ulogama favorita

Prve utakmice 23. kola Premijer lige BiH

Zrinjski i Borac u ulogama favorita

H. Zilić

Nastavljaju se uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a ovaj vikend kreće i treći krug, tačnije igraju se utakmice 23. kola.  Očekuje nas velika borba za svaki bod do kraja sezone.

Dakle, gledajući i ovaj vikend do kraja prvenstva je ostalo 11. kola i nema sumnje da će svaka naredna utakmica za klubove biti od velikog značaja.

Posebno se to odnosi na ekipe koje se bore za opstanak i gdje bi im svaki bod bio od ogromne važnosti.

Tako nam subotnji program donosi dva duela 23. kola gdje će Igman Konjic i Leotar pokušati iznenaditi i doći do vrijednih bodova u borbi za opstanak, ali teško će do tog cilja.

Igman od 15 sato gostuje u Čitluku aktuelnim prvacima ekipi Zrinjskog koja i ove sezone igra fenomenalno. Zrinjski je lider sa 51 bodom, 12 više Širokog Brijega i Borca. Čini se da se treba desiti čudo do kraja sezone da Plemići ne osvoje novu titulu prvaka.

Sa druge strane Igman je trenutno fenjeraš sa 21 bodom i očekuje ih grčevita borba za opstanak. Obzirom da je na dnu tabele prava gužva i da je šest ekipa smješteno u tri boda, Igmanu bi danas eventualno iznenađenje i svaki pozitivan rezultat bio od ogromne važnosti.

Oglasi

U noćnom terminu od 20 sati i 30 minuta Borac će u Banja Luci dočekati Leotar.

Borac je trćeplasirani sa 12 bodova zaostatka sa Zrinjskim, ali u timu sa Vrbasa glavni cilj je Evropa naredne sezone. Treća pozicija im to garantuje, ali Željezničaru bježe samo tri boda, tako da večeras pobjeda povećava šanse za Evropu.

Leotar u Banja Luku ne dolazi sa bijelom zastavom. Trebinjcima gori pod nogama.

Istina, Leotar je trenutno izvan opasne zone na desetoj poziciji sa 23 osvojena boda, ali do kraja svaki bod, da ne kažemo i svaki gol može igrati važnu ulogu u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Eveentualnim pozitivnim rezultatom u Banja Luci Leotar bi skočio za nekoliko pozicija na tabeli i dobio na samopouzdanju pred naredne mečeve.

Iako su na rasporedu samo dva duela 23. kola, nema sumnje da subota donosi nova uzbuđenja na bh. stadionima.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije