Ko će se radovati pred odlazak na pauzu: Borac ili Željezničar?

Derbi se igra večeras

Ko će se radovati pred odlazak na pauzu: Borac ili Željezničar?

Samir Mlaćo

Danas se igra posljednji meč 14. kola Premijer lige.             

Na Gradskom stadionu u Banja Luci Borac će ugostiti Željezničar. Banjalučani žele nastaviti sjajan niz igara na svom terenu, dok na drugoj strani Željezničar želi pobjedom približiti se najvećem rivalu i lideru FK Sarajevo.

Očekuje se otvoren meč u kojem će oba tima ići na tri boda.

“Pred nama je serija utakmica u kojima će se pokazati karakter ekipe. Sve dobro što smo uradili u dosadašnjem dijelu dolazi na ispit. Na muci se poznaju igrači i nadam se da će to moji igrači u narednim derbijima opravdati. Duel je ovo najboljeg domaćina i ekipa koja je poznata po granitnoj odbrani i na gostovanjima nema poraz duže od godinu dana. Biće zahtjevna utakmica, ali vjerujem da moja ekipa zna da odgovori zadacima. Imam uvažavenje prema rivalu i za nas će to biti izazov. Osim je najtrofejniji trener, teško primaju golove, ali mi ako želimo da ostanemo u vrhu moramo da pobjeđujemo. Odigrali smo tri loša poluvremena na gostovanjima i prema mojoj računivci imamo tri boda manje od očekivanog i zato želimo trijumf protiv velikog rivala, rekao je u najavi meča trener Borca Vlado Jagodić.

Željezničar kompletan putuje u Banja Luku, što sigurno može radovati Amara Osima.

Ova dva tima u Premijer ligi odigrala su 29 mečeva, a samo jedan meč i to na Grbavici završen je bez golova.

Što se tiče susreta u Banjoj Luci, odigrano ih je 14, a Borac je na svom terenu uspješniji. Deset puta su slavili Banjalučani, dok je Željezničar upisao četiri pobjede. Posljednji put Plavi su u Banjoj Luci u prvenstvenim okršajima slavili 19. novembra 2017. godine s minimalnih 1:0, a pobjedu im je donio Asim Zec.

Posljednji prvenstveni duel ove dvije ekipe odigran u Banjoj Luci pripao je Borcu, koji je slavio sa ubjedljivih 3:0. Kajkut, Mirić i Jovanović su pogađali mrežu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su kladionice u pitanju, šanse oba tima su po kvotama podjednake.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DylanDog
Izuće ih Borac iz cipela!
4 9
Icardi.7
Brko ce tu nesto izmuljat, stara je to kajla. Jagodic je taraba za Osima!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi